Forel met paprika uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 rode paprika's, in dunne reepjes
- 2 gele paprika's, in dunne reepjes
- 2 groene paprika's, in dunne reepjes
- 2 wortels, geschrapt, in dunne schijfjes
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 6 forelfilets, elk ca. 150-180 g, of 3 panklare forellen, elk ca. 350 g
- 60 g bloem om de vis mee te bestuiven
- 3 rijpe tomaten, in schijfjes
- 10 basilicumblaadjes
- 250 ml witte wijn
- 120 ml wittewijnazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verhit 5 eetlepels olijfolie in een grote pan. Smoor hierin de paprika's, wortels en uienringen afgedekt ca. 15 minuten op matig vuur. Voeg zo nodig een klein scheutje water toe. Strooi er wat zout en peper over.
Gebruik je forelfilets, snijd deze dan netjes bij en verwijder alle graten. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en bestuif ze met bloem.
Schep de helft van de gesmoorde groenten in een ovenschaal. Schik hierop de vissen of de visfilets naast elkaar en schep de rest van de groenten erover. Verdeel hierover de tomatenschijfjes en het basilicum. Sprenkel de resterende 2 eetlepels olijfolie en de wijn erover.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats hem ca. 25 minuten in de hete oven. Neem het folie eraf, sprenkel de wijnazijn over de groenten en forel en zet de schaal nog 10 minuten in de oven.
Serveer de visschotel warm of op kamertemperatuur. Zelfs ijskoud is hij lekker!
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
'Een hele forel ziet er schitterend uit maar vergt een wat langere bereidingstijd dan forelfilet en is iets minder gemakkelijk te serveren. Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker.' - Tessa Kiros
Kookboek
Het recept 'Forel met paprika uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Twaalf
Tessa Kiros
'De tafel was prachtig gedekt... spaghetti met aubergines, tomaten en glanzende zwarte olijven. In de koekenpan gebakken lof, venkel en marzolino-kaas. Brood
... lees verder © Uitgeverij Terra