Geroosterde forel met basilicum en olijven

6 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 blikje met citroen gevulde olijven (Merza, uitlekgewicht 85 g)
  • 6 kleine verse forellen, schoongemaakt
  • 4 bosjes verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereiden

Laat de olijven uitlekken en snijd ze in plakjes. Was de forellen van binnen en van buiten en dep ze droog met keukenpapier.

Hak 1 bosje basilicum grof en 3 heel fijn Meng de fijngehakte basilicum met de olijfolie, peper en 1 theelepel zeezout. Wrijf de forellen aan de binnen- en buitenkant met dit mengsel in. Vul de buikholte met de rest van de basilicum en de olijven, druk stevig aan.

Verwarm de grill (of barbecue) voor tot goed heet. Leg de forellen op een bakplaat 6-8 cm onder de grill of op een fijnmazig, ingevet rooster op de barbecue (of gebruik een vistang).

Rooster ze ca. 2 minuten aan elke kant tot ze iets bruin beginnen te worden. Ze zijn klaar als je op het dikste gedeelte het visvlees gemakkelijk van de graat kunt schuiven. Lekker met knapperig brood of geroosterde aardappeltjes.

Variatietip

Geroosterde forel met tijm en olijven: vervang de basilicum door de afgeriste blaadjes van 2 bosjes tijm.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde forel met basilicum en olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Spitsuurkoken

'Spitsuurkoken' laat zien dat culinair genieten mogelijk is in een mum van tijd. Het boek staat vol recepten die binnen een half uur klaar zijn, vaak zelfs binnen 20 minuten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Forel tips