Forel met spek en tijm
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- takjes verse kruiden, bijvoorbeeld tijm, rozemarijn en/of marjolein
- 1 citroen, in plakjes
- 4 forellen
- 200 g plakjes mager gerookt spek
Bereiden
Doe de kruiden en plakjes citroen in de buikholte van de vis en omwikkel de forellen strak met het spek. Rooster ze in ongeveer 10 minuten op de barbecue (of in de koekenpan) gaar. Doordat de vis met spek omwikkeld is, blijft hij niet aan het rooster of de pan plakken en valt de vis als hij gaar is niet uit elkaar.
Kookboek
Het recept 'Forel met spek en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Outdoor Cooking
Lotje Deelman
Buiten eten is het lekkerste dat er bestaat. Aan het einde van een warme dag spaghetti met zeevruchten eten voor je tent, terwijl de zon nog nagloeit op je wangen
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom