Gamba's met sinaasappelmarmelade
bereiden
Ingrediënten
- 50 g boter, op kamertemperatuur
- 10 g gedroogde zuurbessen (o.a. natuurvoedingswinkel)
- 10 g bieslook, fijngesneden
- 2 volle eetlepels sinaasappelmarmelade
- ½ theelepel chilivlokken
- olijfolie
- 250 g rauwe, gepelde gamba's
- knapperig brood, voor erbij
Bereiden
Voeg de boter met de zuurbessen, de bieslook, de sinaasappelmarmelade, de chilivlokken en flink wat zout en peper toe aan een kleine kom en klop goed door elkaar.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, voeg de gamba's toe en roerbak 1 minuut tot ze aan de randjes lichtbruin zijn.
Haal de pan van het vuur, voeg het botermengsel toe aan de gamba's en roer door. Serveer direct met knapperig brood.
Opmerking
Ik ben erachter gekomen dat buiten de gebaande paden denken tijdens het koken soms nodig is om het spannend te houden en te voorkomen dat je in herhaling valt. Ik kijk steeds vaker in mijn keukenkastje om me te laten inspireren door minder voor de hand liggende ingrediënten. Zo vormden ketchup en allerlei soorten azijn, chutneys en jam in verschillende recepten voor de smaakbasis. Daarnaast heb ik jam, honing en marmelade aan veel marinades toegevoegd, dus deze combinatie is eigenlijk niet echt verrassend. De saus is heerlijk kleverig en vult ook de zure smaak van de zuurbessen perfect aan.
Kookboek
Het recept 'Gamba's met sinaasappelmarmelade' is afkomstig uit het kookboek...
Persiana elke dag
Sabrina Ghayour
In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer
... lees verder © Good Cook