Tijgergarnalen met tomaat en kokos
bereiden
Bevat per portie
190 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
- 6 Tasty Tom tomaten, in stukjes
- 500 g (diepvries) tijgergarnalen, gepeld en ontdooid
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt.
Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig hoog vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over. Lekker met rijst en broccoli.
Variatietip
Vervang de helft van de tijgergarnalen door blokjes kabeljauwfilet of tilapiafilet. Strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel aan het einde wat limoensap over het gerecht.
Het recept 'Tijgergarnalen met tomaat en kokos' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Garnalen tips
Reacties op dit recept
- Jacky Heerlijk gerecht , ik heb er zelf jonge maiskolfjes aan toegevoegd en een zoetzure komkommersalade. Super lekker en snel klaar, je kan er allerlei soorten rijst bij serveren. Voor mij een dikke 9 waard en voor herhaling vatbaar! Eet smakelijk!
- Frank Heerlijk! En oh zo simpel; een blijvertje!
- Paco Onlangs voor het eerst gemaakt, maar ga het zeker vaker maken! Toppertje!
- Monique Heerlijk.
- Anke Ik ben normaal gezien niet zo zot van kokosmelk; ik ben telkens bang dat de smaak gaat overheersen. Maar in dit geval: wauw, zalige harmonie van smaken!
- Minouche Heerlijk en simpel! Heb de garnalen nog wel een beetje gemarineerd en ook nog wat Aziatische roerbakgroenten van AH toegevoegd en een beetje vissaus. Aanrader!
- Nel Ik maak het zeker één keer per maand voor fam en vrienden, altijd een succes! Erg makkelijk en snel klaar te maken.