Garnalen met knoflook en peterselie
bereiden
Ingrediënten
- 24 grote, verse ongepelde garnalen, ca. 750 g totaalgewicht
- olijfolie, voor het besprenkelen
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- een grote handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
Bereiden
Bestrooi de garnalen met zout en peper en besprenkel ze royaal met olijfolie.
Verhit een grillpan of grote koekenpan op een hoog vuur tot hij zeer heet is. De pan is heet genoeg wanneer een erop gesprenkelde druppel water onmiddellijk sist en verdampt.
Leg de garnalen op de hete grillpan en bak ze onder een keer omdraaien ca. 5 minuten per kant tot ze ondoorschijnend zijn en de schalen bruin beginnen te worden. Strooi er de knoflook en peterselie over en bak zonder omscheppen nog ca. 30 seconden. Draai de garnalen nog een laatste keer om. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Garnalen met knoflook en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Uit eten in Barcelona
Phyllis Richardson
In Barcelona gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa... lees verder
© Good CookGarnalen tips
Reacties op dit recept
- Rita Net wat ik zocht, een lekkere tomatensalade met feta erbij en ik ben heel lang stil.