Garnalen met knoflook en peterselie

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Hapje
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 24 grote, verse ongepelde garnalen, ca. 750 g totaalgewicht
  • olijfolie, voor het besprenkelen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • een grote handvol verse bladpeterselie, fijngehakt

Bereiden

Bestrooi de garnalen met zout en peper en besprenkel ze royaal met olijfolie.

Verhit een grillpan of grote koekenpan op een hoog vuur tot hij zeer heet is. De pan is heet genoeg wanneer een erop gesprenkelde druppel water onmiddellijk sist en verdampt.

Leg de garnalen op de hete grillpan en bak ze onder een keer omdraaien ca. 5 minuten per kant tot ze ondoorschijnend zijn en de schalen bruin beginnen te worden. Strooi er de knoflook en peterselie over en bak zonder omscheppen nog ca. 30 seconden. Draai de garnalen nog een laatste keer om. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Garnalen met knoflook en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Uit eten in Barcelona

Phyllis Richardson

In Barcelona gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Garnalen recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaNet wat ik zocht, een lekkere tomatensalade met feta erbij en ik ben heel lang stil.

    reageren