Garnalen met satésaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- voor de satésaus
- 40 g cashewnoten
- 125 g amandelboter
- 2 eetlepels geschilde en geraspte verse gember
- 1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 2 eetlepels tarwevrije tamari of kokos aminos
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- voor de garnalen en marinade
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 4 eetlepels tarwevrije tamari of kokos aminos
- 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 1 eetlepel chilivlokken
- 1 theelepel gemalen komijn
- 16 grote garnalen, met kop en staart
- voor erbij
- 1 handje verse koriander
- 1 verse rode Spaanse peper, fijngehakt
- 1 limoen, in partjes
Bereiden
Leg zestien houten satéprikkers 30 minuten in de week in een kom water.
Doe de cashewnoten en amandelboter voor de satésaus in een keukenmachine en pulseer de nootjes vrij fijn. Doe de gember en peper erbij en meng alles goed. Voeg de tamari, sesamolie en ahornsiroop toe en meng alles nog een keer. Giet tijdens het mixen 60 ml water erbij, maak er een fijne saus van en zet opzij.
Meng voor de marinade in een kom de knoflook, gember, tamari, kokosolie, chilivlokken en komijn. Doe de garnalen erbij en laat ze 10 minuten op smaak komen. Rijg de garnalen door staart en kop op de satéprikkers.
Verhit een barbecue of grillpan en rooster de garnalen 1½ -2 minuten aan elke kant tot ze mooi roze en gaar zijn. Breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper uit de molen.
Leg de spiesjes op vier bordjes of op een grote schaal. Garneer ze met koriander en peper en serveer de satésaus en partjes limoen erbij.
Extra benodigd
Keukenmachine, 16 houten satéprikkers
Kookboek
Het recept 'Garnalen met satésaus' is afkomstig uit het kookboek...
De paleo-chef
Pete Evans
Meer dan 100 heerlijke gluten-, tarwe- en lactose vrije recepten voor een goede gezondheid. Op zoek naar onbewerkte, duurzame producten vol... lees verder
© Uitgeverij Carrera