Thaise roerbak met grote garnalen en sugarsnaps
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vis
bevat per portie
- 215 kcal
- 20 g eiwit
- 11 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen
- 200 g sugarsnaps
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 200 g wortel, schuin in dunne plakken
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
- 100 ml visbouillon
Bereiden
Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten.
Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten. Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen. Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door. Serveer met pandanrijst.
Variatietip
Vervang de reuzengarnalen eventueel door gepelde en gare tijgergarnalen. Bak deze niet voor, maar voeg ze pas na het bakken van de groente toe.
Vervangende vis
Tilapia of pangasius, in blokjes van 4 cm
Kookboek
Het recept 'Thaise roerbak met grote garnalen en sugarsnaps' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis