Tijgergarnalen met tomaat en kokos
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 190 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2-3 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
- 6 Tasty Tom tomaten, in stukjes
- 500 g (diepvries) tijgergarnalen, gepeld en ontdooid
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt.
Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig hoog vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over. Lekker met rijst en broccoli.
Variatietip
Vervang de helft van de tijgergarnalen door blokjes kabeljauwfilet of tilapiafilet. Strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel aan het einde wat limoensap over het gerecht.
Bron
Het recept 'Tijgergarnalen met tomaat en kokos' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau