Uit eten in Barcelona
Een lange geschiedenis, een gevarieerde geografische gesteldheid en een trots op het oude en nieuwe dragen allemaal bij aan de heerlijke keuken van Barcelona. Hier, in de hoofdstad van Catalonië, een stad tegen een decor van bergen en de Middellandse Zee, gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa. Ze drinken de mooie wijnen uit de streek, kopen ambachtelijk gemaakte kazen uit bergdorpjes en houden fiësta ter ere van alles, van zoutevis tot lente-uien.
AuteurPhyllis Richardson
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 192 pagina's
- ISBN 9789073191334
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Sandwich met kaas, ansjovis en geroosterde paprika's
Vis, 70 min 8,0
-
Knoflooksoep met lentegroenten van restaurant Sant Pau
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
Lamskoteletten met kruidenolie
Vlees, 25 min 8,0
-
Paella met schaal- en schelpdieren en gemengd vlees
Vlees, 75 min 8,0
-
Garnalen met knoflook en peterselie
Vis, 15 min 7,0
Alle Kookboeken over de Spaanse keuken
-
Moro thuis
Sam & Sam Clark
Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro... bekijk 'Moro thuis'
-
De smaken van Spanje
Claudia Roden
'De smaken van Spanje' is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze... bekijk 'De smaken van Spanje'
-
Brindisa - Het pure eten van Spanje
Monika Linton
Monika Linton brengt in 'Brindisa' een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar oneindige variatie. Dit boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas... bekijk 'Brindisa - Het pure eten van Spanje'
-
Sabor Sabor
Sandra Alvarez
Een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken... bekijk 'Sabor Sabor'
-
Recepten uit Barcelona
Stephan Mitsch
Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee, maar ook aan lekker eten. 'Recepten uit Barcelona' neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming... bekijk 'Recepten uit Barcelona'
-
Mijn keuken van Galicië
Isabel Meniño
Isabel Meniño neemt je mee naar Galicië en de eetcultuur van dit noordwestelijke deel van Spanje. Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten... bekijk 'Mijn keuken van Galicië'
-
Basque
José Pizarro
José Pizarro laat met 'Basque' zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos en huiselijke gerechten tot en met verfijnde voor-, hoofd- en nagerechten... bekijk 'Basque'
-
Morito
Sam & Sam Clark
'Morito' biedt je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In 'Morito' vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten; een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse... bekijk 'Morito'
-
Tapas, 80 recepten stap voor stap
Valérie berry
Tover in een handomdraai een keur aan tapas op je bord. Van klassiekers als albóndigas (gehaktballetjes), tortillas, patatas bravas, sardinas en escabeche tot en met de feestelijke banderillas... bekijk 'Tapas, 80 recepten stap voor stap'
-
Thuis koken met Ferran Adrià
Ferran Adrià
Wat staat er 's avonds op tafel bij chef-kokFerran Adrià? 'Thuis koken met Ferran Adrià' geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag... bekijk 'Thuis koken met Ferran Adrià'