Sandwich met kaas, ansjovis en geroosterde paprika's
- 4 personen
- 70 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 grote rode paprika's
- 2 stokbroden
- 4 kleine rijpe tomaten, gehalveerd
- extra vergine olijfolie, voor het besprenkelen
- 4 plakjes verse geitenkaas of kaas van koemelk zoals queso fresco de Burgos, elk 6 mm dik
- 8 ansjovisfilets op olie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg de paprika's op een bakplaat en zet ca. 45 minuten in de oven, waarbij u ze een aantal keren omdraait, tot de paprika's rondom geblakerd zijn. Doe de paprika's in een papieren zak. Maak de zak dicht en laat de paprika's ca. 15 minuten stomen tot ze iets zijn afgekoeld. Verwijder het geblakerde vel. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder het zaad, de zaadlijsten en steeltjes. Snijd de paprika's in reepjes en leg die weg. (U kunt de geroosterde paprika's onder een laagje olijfolie tot een week in de koelkast bewaren.)
Verwarm de grill voor. Snijd elk stokbrood horizontaal doormidden en vervolgens in stukken van 15 cm lang. Leg de halve stokbroden met het snijvlak boven naast elkaar op een bakplaat en leg ca. 1 minuut onder de grill tot ze licht geroosterd zijn. Wrijf de aangesneden kanten van de tomaten over het geroosterde stokbrood tot alleen het tomatenvel nog over is. Gooi het vel weg. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout.
Verdeel de plakjes kaas gelijkmatig over de onderste helften van de stokbroden en leg er dan de reepjes paprika en de ansjovis op. Bedek met de bovenste helft van het stokbrood en druk zachtjes aan zodat de vulling blijft liggen. Snijd de sandwich desgewenst weer doormidden en serveer.
Opmerking
Net als tapas zijn snacks en hapjes altijd een belangrijk onderdeel van de Catalaanse levensstijl geweest De bocadillo is de Spaanse sandwich; een groot stuk brood gevuld met ham, salchichón, chorizo, kaas, gefrituurde inktvisringetjes, of waar u ook u maar zin in heeft.
In Barcelona noemt men de bocadillo altijd entrepà, letterlijk 'tussen brood' en er zijn veel 'fast food' snackbars opgedoken om aan de grote vraag ernaar te voldoen. Entrepans worden de hele dag door gegeten, maar vooral later in de ochtend, later in de middag en 's nachts laat.
Kookboek
Het recept 'Sandwich met kaas, ansjovis en geroosterde paprika's' is afkomstig uit het kookboek...
Uit eten in Barcelona
Phyllis Richardson
In Barcelona gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa... lees verder
© Good Cook