Garnalen-spiesjes met chili-limoen-uienzout
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 25 ml olijfolie
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels nampla (Thaise vissaus)
- 1 eetlepel palm- of rietsuiker
- 1 rode chilipeper (van zaadjes ontdaan als je niet zo van pikant houdt), fijngehakt
- een stukje verse gemberwortel van 5 cm, geschild en geraspt
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 40 rauwe steurgarnalen, gepeld en van zwarte ader ontdaan
- voor het chili-limoen-uienzout
- 2 theelepels gedroogde chilivlokken
- 1 eetlepel zeezout
- 2 eetlepels kristalsuiker
- fijn geraspte schil van 1 limoen
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Voorbereiden
Klop de olijfolie, het limoensap en de vissaus door elkaar en meng de palm- of rietsuiker, chilipeper, gember en knoflook erdoor. Voeg de garnalen toe en roer goed. Dek af met plasticfolie en laat de garnalen 30 minuten marineren. Week intussen 10 houten prikkers in water.
Bereiden
Maak het uienzout door alle ingrediënten in een vijzel tot een grof poeder te stampen.
Verhit een geribbelde grillpan tot hij zeer heet is. Rijg 4 garnalen aan elke prikker en rooster de spiesjes 3 minuten per kant, of tot de garnalen roze en ondoorzichtig worden. Bestrooi ze met uienzout en dien op.
Extra benodigd
Plasticfolie, vijzel
Kookboek
Het recept 'Garnalen-spiesjes met chili-limoen-uienzout' is afkomstig uit het kookboek...
Spatels & Stiletto's
Ravinder Bhogal
Of je nu een diva, dondersteen of carrièretijger bent, 'Spatels & Stiletto's' is je nieuwe beste vriendin in de keuken. In dit stijlvolle boek vind je ruim 160... lees verder
© Inmerc