Garnalen-spiesjes met tomatenknoflooksaus
bereiden
Bevat per portie
260 kcal
Ingrediënten
- 500 g (diepvries) rauwe tijgergarnalen
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 4 tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in blokjes
- 50 ml medium dry sherry of witte wijn
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de houten spiesjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel even zachtjes aan. Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot ze roze kleuren. Keer ze halverwege. Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een rulle, dikke saus ontstaat. Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de garnalen-spiesjes. Serveer de spiesjes als hapje bij de borrel of als voorgerecht op een bedje van gemengde sla.
Extra benodigd
12 houten spiesjes, aluminiumfolie
Snel klaar tip
Neem in plaats van verse tomaten een blikje tomaatstukjes (400 g).
Kookboek
Het recept 'Garnalen-spiesjes met tomatenknoflooksaus' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis