Garnalenspiesjes met rijstsalade van Bill Granger
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 dikke sneden zuurdesem- of volkorenbrood, zonder korstjes
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 24 middelgrote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 2 teentje knoflook, geperst
- 7 g platte peterselie, fijngehakt
- geraspte schil van 1 citroen
- voor de rijstsalade
- 60 ml olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 750 g witte kortkorrelige rijst, gekookt
- 1 eetlepel citroenrasp
- ½ rode ui, gesnipperd
- 10 g platte peterselie, grof gehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 75 g groene olijven, ontpit en in plakjes
Bereiden
Leg houten spiesjes 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden onder de grill. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het brood op een bakplaat en rooster gedurende 20 minuten of totdat het goudbruin is. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel het geroosterde brood met je handen of in een keukenmachine.
Doe de olijfolie en garnalen in een grote kom en schud door elkaar. Voeg het broodkruim en de overige ingrediënten met 1 theelepel zeezout toe en roer flink door elkaar tot elke garnaal gelijkmatig bedekt is met broodkruim. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Roer voor de rijstsalade de olijfolie, het citroensap, zout en peper in een kom door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel goed door elkaar.
Verwarm de grill voor tot hij goed heet is. Steek 3 garnalen aan elke spies, waarbij je de staart zo vaststeekt dat de ronde vorm bewaard blijft. Leg de spiesen op een bakplaat en grill ze 2 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zijn. Serveer met partjes citroen en de rijstsalade.
Extra benodigd
8 houten spiesjes, plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Garnalenspiesjes met rijstsalade van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
De (perfecte) man in de keuken
Bill Granger
'De (perfecte) man in de keuken' bevat de beste recepten van de bekende Australische tv-kok Bill Granger. Het boek telt meer dan 130 smakelijke gerechten die
... lees verder © Uitgeverij Terra