Warme garnalensalade met mango en lychee

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 16 rauwe tijgergarnalen, gepeld, maar het laatste segment van de staart er nog aan gelaten
  • 2 theelepels vissaus, plus extra naar smaak (desgewenst)
  • 1 eetlepel arachideolie
  • ½ grote rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • 1 opgehoopte eetlepel geraspte palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • de geraspte schil en het versgeperste sap van 1 onbespoten limoen
  • ½ grote, rijpe mango, geschild en in stukken van 2 cm
  • 12 lychees, gepeld, pitten verwijderd, gehalveerd
  • 2 grote handenvol rucola

Bereiden

Meng in een kom de garnalen met de vissaus en wat versgemalen zwarte peper.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie gloeiendheet is. Roerbak er de garnalen 2 minuten op hoog vuur in, of tot ze ondoorschijnend en gaar zijn. Neem de garnalen uit de wok en zet ze weg.

Doe de chilipeper in de wok en roerbak 30 seconden op hoog vuur, of tot hij iets zachter is. Draai het vuur lager. Voeg de tamarindepasta en de palmsuiker toe en roer tot de suiker is gesmolten. Neem van het vuur. Roer er het limoenraspsel en limoensap en een beetje zeezout of vissaus naar smaak door. Doe de garnalen terug in de wok en schep voorzichtig om met de mango en lychee.

Verdeel de salade over vier borden. Strooi de rucola erover en hussel alles losjes om.

Kookboek

Het recept 'Warme garnalensalade met mango en lychee' is afkomstig uit het kookboek...

Roerbakken

Hakken, sissen, bakken. Snel en makkelijk te maken recepten voorde lekkerste roerbak-schotels. Met recepten voor noedels en rijst, groenten, vlees, gevogelte... lees verder

© Good Cook

Garnalen tips