Gebakken kabeljauw met tomaat
bereiden
Bevat per portie
325 kcal
30 g eiwit
18 g vet
12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 vleestomaat, in stukjes
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 50 ml witte wijn
- 2 eetlepels bloem
- 2 kabeljauwfilets (à ca. 150 g)
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de uiringen ca. 3 minuten omscheppend op hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer 1 theelepel tijm, zout, peper en de witte wijn door het ui-tomaatmengsel en laat het op een vrij hoog vuur, onder regelmatig roeren, 5 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de bloem met 1 theelepel tijm, zout en peper. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak hierin de stukken kabeljauwfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
Leg de vis op een warme schaal en schep het ui-tomaatmengsel erover. Lekker met spaghetti.
Het recept 'Gebakken kabeljauw met tomaat' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lapina Maria | Shutterstock.com
Kabeljauw tips
Reacties op dit recept
- DIENTJE Ik heb dit recept gemaakt met gekookte nieuwe aardappeltjes en in de saus kleine groene paprikas medium hot toegevoegd, en alles geserveerd met groene asperges, zeer lekker !
- Caty Het lekkerste ingrediënt in dit gerecht vond ik de tijm. Die was zowel lekker bij de vis als in de saus. Prima combinatie die smaken met de spaghetti!
- Martine Goed receptje, gemakkelijk, snel klaar en heel smakelijk!
- Ria Ik vind het een heerlijk recept, heb het nu ook gemaakt met gegrilde aubergine, courgette, uiteraard het tomatenmengsel, en krieltjes erbij. Daar kun je politieagent mee vangen!!!