Gebakken kabeljauw met tomaat
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 325 kcal
- 30 g eiwit
- 18 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 vleestomaat, in stukjes
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 50 ml witte wijn
- 2 eetlepels bloem
- 2 kabeljauwfilets (à ca. 150 g)
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de uiringen ca. 3 minuten omscheppend op hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Roer 1 theelepel tijm, zout, peper en de witte wijn door het ui-tomaatmengsel en laat het op een vrij hoog vuur, onder regelmatig roeren, 5 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de bloem met 1 theelepel tijm, zout en peper. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak hierin de stukken kabeljauwfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
Leg de vis op een warme schaal en schep het ui-tomaatmengsel erover. Lekker met spaghetti.
Bron
Het recept 'Gebakken kabeljauw met tomaat' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lapina Maria | Shutterstock.com