Kabeljauw-pakketjes met tomaten- en mozzarellasalade
bereiden
Bevat per portie
620 kcal
Ingrediënten
- 8 plakken rauwe ham
- 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
- 1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum)
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 vleestomaten, zonder zaadjes, in plakjes
- 3 bolletjes mozzarella, in plakjes
- 2 eetlepels extra virgine olijfolie
- 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum
Bereiden
Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker.
Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten.
Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade.
Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Het recept 'Kabeljauw-pakketjes met tomaten- en mozzarellasalade' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Kabeljauw tips
Reacties op dit recept
- Joan Lekker recept. Op de kabeljauw niet te veel zout doen want anders wordt het te zout door de ham. Volkoren pasta met pesto erbij gegeten.