Kabeljauwhaasje met sperziebonen en frisse couscous
bereiden
Bevat per portie
750 kcal
40 g eiwit
35 g vet
66 g koolhydraten
Ingrediënten
- 70 g couscous, ongekookt
- 200 ml groentebouillon
- een handvol korianderblaadjes
- ½ bosje dille
- ½ bosje munt
- 1 theelepel druivenpitolie
- het sap van ½ limoen
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 1 lente-ui, gesnipperd
- ½ sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- ½ groene chilipeper, fijngesnipperd
- 100 g sperzieboontjes
- 150 g kabeljauwhaasje
Bereiden
Doe de couscous in een kom. Breng de bouillon aan de kook, giet hem over de couscous en laat wellen. Maak los met een vork en laat volledig afkoelen.
Mix de koriander, dille en munt in de blender met de olie en het limoensap. Meng met de pijnboompitten en het lente-uitje. Roer de sjalot, knoflook, de chilipeper en de pesto door de couscous.
Blancheer de sperzieboontjes in lichtgezouten kokend water.
Bak het kabeljauwhaasje eerst op de velkant. Serveer met de frisse couscous en de boontjes.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Kabeljauwhaasje met sperziebonen en frisse couscous' is afkomstig uit het kookboek...
Het sportkookboek
Stephanie Scheirlynck
Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo