Kabeljauwhaasje met sperziebonen en frisse couscous

  • 1 persoon
  • 45 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

bevat per portie

  • 750 kcal
  • 40 g eiwit
  • 35 g vet
  • 66 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 70 g couscous, ongekookt
  • 200 ml groentebouillon
  • een handvol korianderblaadjes
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje munt
  • 1 theelepel druivenpitolie
  • het sap van ½ limoen
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 lente-ui, gesnipperd
  • ½ sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ½ groene chilipeper, fijngesnipperd
  • 100 g sperzieboontjes
  • 150 g kabeljauwhaasje

Bereiden

Doe de couscous in een kom. Breng de bouillon aan de kook, giet hem over de couscous en laat wellen. Maak los met een vork en laat volledig afkoelen.

Mix de koriander, dille en munt in de blender met de olie en het limoensap. Meng met de pijnboompitten en het lente-uitje. Roer de sjalot, knoflook, de chilipeper en de pesto door de couscous.

Blancheer de sperzieboontjes in lichtgezouten kokend water.

Bak het kabeljauwhaasje eerst op de velkant. Serveer met de frisse couscous en de boontjes.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Kabeljauwhaasje met sperziebonen en frisse couscous' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek

Stephanie Scheirlynck

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!