Provençaalse mosselen
bereiden
Bevat per portie
390 kcal
23 g eiwit
22 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ eetlepel tijm, fijngehakt
- ½ eetlepel basilicum, fijngehakt
- 4 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
- 4 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit, gehakt
- 150 ml witte wijn
- 2 kg mosselen, panklaar
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg de knoflook, de tijm, het basilicum, de gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten. Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig. Schep de mosselen in vier warme diepe borden.
Giet 200 ml van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook de saus iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie. Lekker met stokbrood, patat frites of een salade.
Tip
Controleer de mosselen voor het bereiden. Verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.
Het recept 'Provençaalse mosselen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Mosselen tips
Reacties op dit recept
-
Hennie
Dit lijkt mij een lekker recept, ga ik zeker uit proberen.
- Marian Ik heb dit al verscheidene keren gemaakt en het blijft lekker.