Caribische roodbaars uit de oven
bereiden
Bevat per portie
200 kcal
Ingrediënten
- 2 gedroogde chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder
- 1 grote gele paprika, in stukjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 hele roodbaars van 400-500 g, zonder kop, buikholte schoongemaakt
- 1 citroen, uitgeperst
- 15 g verse korianderblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan.
Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.
Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.
Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet de folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw de folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
Leg het pakketje op een schaal en vouw de folie open. Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer, bakpapier of aluminiumfolie
Vervangende vis
Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.
Het recept 'Caribische roodbaars uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau