Gegrilde roodbaars op kruidencouscous
bereiden
Bevat per portie
585 kcal
38 g eiwit
22 g vet
59 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets van 150 g
- 2 citroenen, uitgeperst
- 5-6 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel paprikapoeder
- 300 g couscous
- 3 bosuitjes, in smalle ringetjes
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 5 gedroogde tomaten op olie, in stukjes of reepjes
- 12 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereiden
Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. Bestrijk de filets met dit mengsel en laat ze even liggen.
Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe, laat de couscous wellen of volg de aanwijzing op de verpakking. (De couscous kan warm of koud als salade geserveerd worden.)
Rooster de visfilets in een hete grillpan mooi bruin en net aan gaar, ca. 3 minuten per kant.
Meng intussen de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep deze dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop.
Extra benodigd
Grillpan
Tip
De roodbaars kan ook worden gegrild onder een hete ovengrill of op de barbecue.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde roodbaars op kruidencouscous' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisRoodbaars tips
Reacties op dit recept
- ellie Je kunt natuurlijk de roodbaarsfilet met peper en zout grillen, maar het op deze manier bereiden nodigt gasten uit om het te komen proeven, fantastisch, heb er van genoten.