Gegrilde roodbaars met geitenkaas en spinazie
bereiden
Bevat per portie
340 kcal
33 g eiwit
24 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets à 150 g
- geraspte schil en sap van ½ citroen
- 100 g zachte geitenkaas, fijn verkruimeld
- 25 g hazelnoten, grof gehakt
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- ½ eetlepel fijngehakte verse tijmblaadjes
- 5 eetlepels notenolie of olijfolie
- 150 g verse spinazie of veldsla, gewassen en zonder steeltjes
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
Meng in een kom de geitenkaas met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe.
Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel er 2 eetlepels notenolie erover.
Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en laat de filets in ca. 5 minuten gaar en mooi bruin worden.
Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door.
Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Extra benodigd
Laag bakblik of lage ovenschaal
Vervangende vis
Vervang de roodbaarsfilets door tarbotfilet, rode mulfilets of scholfilets.
Het recept 'Gegrilde roodbaars met geitenkaas en spinazie' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau