Gegrilde roodbaars met pijnboompitten
bereiden
Bevat per portie
395 kcal
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 75 g pijnboompitten, grof gehakt
- 75 g rozijnen, grof gehakt
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 4 roodbaarsfilets van 150 g
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Meng de gehakte pijnboompitten en rozijnen in een kom met de geraspte sinaasappelschil, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, de komijn, zout naar smaak en de olijfolie.
Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar. Lekker met couscous en sperziebonen.
Variatietip
Neem eens amandelen of hazelnoten in plaats van pijnboompitten en vervang de helft van de rozijnen door gedroogde tomaatjes.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde roodbaars met pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis