Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
bereiden
Bevat per portie
410 kcal
Ingrediënten
- 500 g roodbaarsfilet
- ½ citroen, uitgeperst
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 g aardappelschijfjes, voorgekookt
- 150 g winterwortel, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 5 tomaten, in stukjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper.
Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop. Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden. Lekker met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.
Variatietip
Houd je van pittig, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.
Vervangende vis
Maak deze ovenschotel ook eens met een andere vissoort, bijvoorbeeld meervalfilet, tilapiafilet of pangasiusfilet.
Het recept 'Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau