Crispy visreepjes met tartaarsaus van Sergio Herman

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 mooie schol van ca. 300 g, gefileerd
  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit, losgeklopt
  • 200 g panko
  • 8 blaadjes daslook
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel furikake (toko)
  • 3 augurken
  • 3 minikomkommers
  • voor de tartaarsaus
  • 200 g verse mayonaise
  • 3 eetlepels gesnipperde ui
  • 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel dragon, gehakt
  • 1½ eetlepel kappertjes
  • snuf cayennepeper
  • 1 ei, hardgekookt en geplet
  • 1 eetlepel zoetzuur pekelvocht van de kappertjes

Bereiden

Vermeng voor de saus alle ingrediënten tot een lekker smeuïge tartaarsaus.

Snijd de schol in gelijke reepjes en breng op smaak met zout en peper. De scholreepjes gaan eerst door de bloem, daarna door het eiwitmengsel en vervolgens door de panko.

Frituur de reepjes goudbruin op 180 °C en dep goed droog. Frituur vervolgens de daslook op 180 °C.

Serveer in een mooie schaal en werk af met limoenrasp, rest van de limoen, daslookbaadjes, furikake en wat fleur de sel.

Snijd augurk en minikomkommers in de lengte en leg bij de visreepjes. Serveer de tartaarsaus en frites er apart bij.

Kookboek

Het recept 'Crispy visreepjes met tartaarsaus van Sergio Herman' is afkomstig uit het kookboek...

Just cook it

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Schol tips

Reacties op dit recept

  • Joop Noem een 'pladijs' nou gewoon 'schol'.
    • redactie okoko recepten De wijziging is doorgevoerd. Dank voor je kritiek, Joop!
    • minnie hahaha!