Viskoekjes met harissa en saffraan

16 stuks
bereiden

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • 500 g witvisfilet (kabeljauw, tilapia), in stukjes
  • 4 sneetjes witbrood zonder korst
  • 3 theelepels harissa
  • ½ gepekelde citroen, fijngesneden
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 ei
  • 100 ml olie om in te bakken
  • 1 limoen, in partjes

Bereiden

Week de saffraan 5 minuten in een eetlepel heet water.

Pureer de vis met het brood in de keukenmachine. Voeg de harissa, citroen, koriander, saffraan met het weekwater, het ei en zout en peper toe en meng alles in de keukenmachine kort tot een glad mengsel.

Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties en vorm er met vochtige handen afgeplatte balletjes van.

Verhit de olie in een braadpan en bak de viskoekjes in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de partjes limoen.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Viskoekjes met harissa en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Viskoekjes tips