Gebakken zalm met kaviaarsaus
bereiden
Bevat per portie
615 kcal
34 g eiwit
52 g vet
4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 stukken verse zalmfilet (à ca. 150 g)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 1 bakje roomkaas met mierikswortel
- 100 ml koffieroom
- 1 potje rode imitatiekaviaar of zalmeitjes
- 75 g gerookte zalm
- 12 sprietjes bieslook, in stukken van 5 cm
Bereiden
Besprenkel de zalmfilets met het citroensap en bestrooi ze met zout en witte peper. Haal ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de filets in ca. 7 minuten gaar, keer ze halverwege. Verwarm vier borden voor.
Doe de roomkaas en de koffieroom in een steelpan en laat de kaas al roerende smelten. Voeg, als de saus te dik is, nog wat koffieroom toe. Roer de helft van de kaviaar of zalmeitjes door de saus.
Leg de zalmfilets op de warme borden. Snijd de gerookte zalm in 4 stukken, ongeveer even groot als de zalmfilets. Dek de zalmfilets af met de plakken gerookte zalm en leg de sprietjes bieslook er kruislings op. Schep de saus ernaast. Garneer met de rest van de kaviaar. Lekker met aardappelkroketjes en peultjes.
Het recept 'Gebakken zalm met kaviaarsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: nata-lunata | Shutterstock.com