Gegrilleerde zalm van Marcus Wareing
bereiden
Ingrediënten
- 4 zalmfilets à 200 g, zonder vel
- olijfolie, voor het besprenkelen
- bitterzoete (wit)lofsalade, om erbij te serveren
Bereiden
Snijd de gerafelde randjes van de stukken zalm af. Dep de vis goed droog en zorg dat er geen bloed meer op zit.
Zet een droge grillpan op hoog vuur tot hij heel heet is. Besprenkel de bovenkant van de stukken vis met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout.
Zet het vuur halfhoog en leg de zalm in de pan, diagonaal op de ribbels van de pan en met de met olie besprenkelde kant naar beneden. Schroei de onderkant van de vis in 1½ minuut dicht, draai de filets een halve slag en grilleer ze nog 1½ minuut. Keer de stukken nu om en grilleer ze nog 3 minuten.
Verdeel de witlofsalade over vier borden en houd een beetje dressing apart. Leg de zalm op de salade, maal er wat peper over en sprenkel de rest van de dressing erover.
Extra benodigd
Grillpan
Maak je gerecht perfect
'Om het typische schroeipatroon te krijgen, waardoor de vis eruitziet alsof hij van de barbecue komt, moet je hem stil laten liggen tijdens het grilleren. Schud de pan dus niet heen en weer en beweeg de vis niet. Door het schudden van de pan wordt de vis trouwens ook langzamer gaar en als je de vis beweegt komen er sappen vrij en wordt de vis waterig - allemaal redenen om het niet te doen! Grilleer de vis 1½ minuut, draai hem een halve slag en grilleer hem nog eens 1½ minuut. Keer de stukken dan om. Het schroeipatroon is nu zichtbaar. Grilleer de vis nog 3 minuten zonder hem te draaien - de velkant van de vis hoeft geen schroeipatroon te krijgen, want die zie je toch niet. Vis die op de juiste manier is gegrilleerd, heeft een korstje aan de buitenkant en is vochtig en zacht vanbinnen. Zo krijg je het beste van beide - precies wat ik lekker vind.' - Marcus Wareing
Kookboek
Het recept 'Gegrilleerde zalm van Marcus Wareing' is afkomstig uit het kookboek...
Maak de perfecte...
Marcus Wareing
Marcus Wareing is een van de beste jonge Britse koks. In 'Maak de perfecte…' beschrijft hij meer dan 80 populaire recepten: tomaten-soep, visburgers, roast beef... lees verder
© InmercZalm tips
Reacties op dit recept
- Margriet Een heerlijk recept. Ga dit vaker maken!