Kort gegrilde zalm met pesto en olijfolie

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 dikke zalmfilets met vel (elk ca. 180 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels pesto

Bereiden

Snijd elke zalmfilet doormidden. Bestrijk de stukken zalm met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Verwarm de vlakgrillplaat voor.

Leg de zalmfilets met de velkant onder op de gloeiend hete grillplaat. Smeer er een laagje pesto op. Bak ze ongeveer 15 minuten op de ene kant. Bestrijk ze regelmatig met het baknat. Neem de zalm van de grillplaat wanneer het vel krokant gebakken is, het midden van de filet net gaar is en de bovenkant nog iets doorschijnend is.

Serveer de zalmfilets met gebakken courgettes.

Extra benodigd

Vlakgrillplaat

Variatietip

Probeer als variatie op dit recept eens dikke kabeljauwfilets, zalmforelfilets, zonnevisfilets of doradefilets. Bak de visfilets alleen op de velkant en draai ze niet om.

Kookboek

Het recept 'Kort gegrilde zalm met pesto en olijfolie' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop

Jean-Francois Mallet

Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • MariskaWel zelfgemaakte pesto uiteraard...

    reageren