Kort gegrilde zalm met pesto en olijfolie
bereiden
Ingrediënten
- 4 dikke zalmfilets met vel (elk ca. 180 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pesto
Bereiden
Snijd elke zalmfilet doormidden. Bestrijk de stukken zalm met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Leg de zalmfilets met de velkant onder op de gloeiend hete grillplaat. Smeer er een laagje pesto op. Bak ze ongeveer 15 minuten op de ene kant. Bestrijk ze regelmatig met het baknat. Neem de zalm van de grillplaat wanneer het vel krokant gebakken is, het midden van de filet net gaar is en de bovenkant nog iets doorschijnend is.
Serveer de zalmfilets met gebakken courgettes.
Extra benodigd
Vlakgrillplaat
Variatietip
Probeer als variatie op dit recept eens dikke kabeljauwfilets, zalmforelfilets, zonnevisfilets of doradefilets. Bak de visfilets alleen op de velkant en draai ze niet om.
Kookboek
Het recept 'Kort gegrilde zalm met pesto en olijfolie' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop
Jean-Francois Mallet
Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder
© Good CookZalm tips
Reacties op dit recept
- Mariska Wel zelfgemaakte pesto uiteraard...