Langzaam gegaarde zalm uit de oven met dragon en wilde rijst
- 8 personen
- 70 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 600 g wilde rijst
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes, in ragfijne plakjes
- 10 takjes dragon
- 1 sinaasappel
- 1 kg zalmfilet, het dikke gedeelte van de zijde
Bereiden
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Strooi de wilde rijst erin, draai het vuur laag en kook de rijst in 1 uur (en soms iets langer) gaar.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Schenk de helft van de olie uit op het midden van een bakplaat. Leg de helft van de sjalotten en 5 takjes dragon erop en rasp hierboven de helft van de sinaasappel.
Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper, leg de zalm op de sjalotten. Smeer de bovenkant van de zalm in met de overige olie. Verdeel de resterende sjalot en dragon erover en rasp hierboven de andere helft van de sinaasappel.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven, draai de oventemperatuur terug naar 60 °C en bak de vis in 25 minuten rosé, de kern mag nog wel transparant blijven.
Breng de wilde rijst op smaak met zout en peper. Verwijder de takjes dragon en snijd de zalm (aan tafel) in stukken. Serveer direct op warme borden. Ook lekker met een zomerse salade.
Tip
Geen wilde rijst kunnen vinden? Gebruik dan een mix van wilde en witte rijst en kook die gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat is net wat feestelijker dan gewone basmatirijst.
Kookboek
Het recept 'Langzaam gegaarde zalm uit de oven met dragon en wilde rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor feestdagen
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor feestdagen' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier haar meest feestelijke recepten: spicy speculaasbrokken voor... lees verder
© Mo'Media