Tataki van zalm
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 400 g zalmrug
- 50 g sesamzaad
- 1 eetlepel neutrale olie
- voor de marinade
- 2 eetlepels nuoc mam
- 50 g geraspte gemberwortel
- ½ teentje knoflook, fijngehakt
- voor het sausje
- 2 eetlepels tamari (natuurvoedingswinkels en toko's)
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 eetlepel rijstazijn
Bereiden
Was de zalmrug en halveer hem in de lengte. Controleer goed of alle graten uit de vis zijn verwijderd. Marineer de stukken zalm in de nuoc mam, de gember en de knoflook. Dek af met plasticfolie en zet 2 uur koel weg.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in 1-2 minuten op middelhoog vuur goudbruin; laat het niet verbranden!
Laat de stukken vis uitlekken en dep ze droog. Bak ze in een hete koekenpan in een scheutje olijfolie 30 seconden aan elke kant. Wentel de stukken zalm door het sesamzaad en wikkel ze in plasticfolie; trek de folie strak aan. Leg de ingepakte zalmmoten ten minste 3 uur in de koelkast.
Meng voor het sausje de tamari, rietsuiker en rijstazijn met 2 eetlepels water.
Serveer de tataki van zalm in plakken tesamen met het sausje.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Tataki van zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Rauw
Delphine de Montalier
In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder
© Uitgeverij Becht