Zalm in bladerdeeg uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- ca. 750 g zalm
- 3 tot 4 handenvol verse spinazie
- ca. 100 g kruidenkaas (type Boursin)
- 1 ei (eventueel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.
Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg. Leg de zalm in het midden van het vel bladerdeeg. Je kunt hem in zijn geheel op het bladerdeeg leggen of hem eerst in stukken snijden. Kruid met peper en zout.
Leg de spinazie boven op de zalm. Verkruimel de kruidenkaas over de zalm. Vouw het bladerdeeg over de zalm en zorg ervoor dat het goed gesloten is.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, als je graag een glanzende korst hebt. Zet de zalm 20 tot 25 minuten in de oven.
Tip
Je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken, maar laat hem dan eerst ontdooien en zorg ervoor dat je het water goed uit de spinazie knijpt, zodat het bladerdeeg niet te nat wordt.
Kookboek
Het recept 'Zalm in bladerdeeg uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Nordic
Dagny Ros Asmundsdottir
De 75 gerechten in 'Easy Nordic' zijn lekker, snel en gezond en maken het makkelijk om een druk leven toch te combineren met een gezonde levensstijl... lees verder
© ManteauZalm tips
Reacties op dit recept
-
johanna
Een vel bladerdeeg, maar wat is de afmeting dan als er een stuk vis op gaat van 750 gram. Een vel diepvries bladerdeeg uit een pakje is beslist niet groot genoeg. Bladerdeeg opgerold en dan niet bevroren is uiteraard een stuk groter. Gaarne afmeting van bladerdeeg noemen. Johanna van Os
- Frits Je kunt een rol bladerdeeg van bijvoorbeeld Appie gebruiken. Dat is 40 x 24 cm en dus ruim groot genoeg om de zalm in te verpakken. Maar als je alleen een pakje bladerdeeg hebt liggen met van die kleine plakjes, dan plak je er gewoon 4 x 2 aan elkaar en dan gaat het ook prima.