Zalm met gember-balsamicosaus
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel fijngeraspte verse gember
- 1 eetlepel gesnipperde lente-ui
- 1 teentje knoflook, geperst
- plantaardige panspray
- 4 zalmfilets, elk ca. 180 g
Bereiden
Zet een grillpan ca. 15 cm onder de grill en verwarm de grill voor.
Doe de azijn, gember, lente-ui en knoflook in een kleine pan en breng op een laag vuur tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en zet weg.
Bespuit intussen de verwarmde grillpan met de spray. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Leg de zalm met de velkant onder in de pan en zet onder de grill. Grilleer de zalm 5 tot 7 minuten tot het vlees ondoorschijnend is.
Doe de vis over op voorverwarmde borden. Lepel het azijnmengsel over de filets en dien onmiddellijk op.
Tip
Je kunt de zalm ook op de barbecue roosteren. Schik in dat geval de filets met de velkant onder op een ingevet rooster en plaats dat boven gloeiende houtskool. Rooster de vis in 5 minuten gaar.
Kookboek
Het recept 'Zalm met gember-balsamicosaus' is afkomstig uit het kookboek...
Het balsamico-azijn kookboek
Meesha Halm
Door zijn volle smaak en karakteristieke intensiteit is balsamico-azijn voor fijnproevers niet meer uit de kookkunst weg te denken. Met dit kookboek kunt u nu in... lees verder
© De Lantaarn