Zalm met tuinbonen, broccoli en sugarsnaps uit de wok
bereiden
Bevat per portie
490 kcal
33 g eiwit
36 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g zalmfilet, in blokjes van 5 cm
- 200 g (diepvries) tuinbonen
- 250 g broccoli, in roosjes
- 200 g peultjes of sugarsnaps, schoongemaakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 75 g cashewnoten
- 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
- sap en rasp van ½ citroen
Bereiden
Bestrooi de zalm met peper en zout.
Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Schep de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp erdoor en roerbak 3 minuten.
Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi het gerecht met de noten. Serveer er tagliatelle of rijst bij.
Variatietip
Gebruik roerbakolie of chiliolie voor een wat pittigere smaak!
Vervangende vis
Zeewolf, kabeljauw, koolvis
Kookboek
Het recept 'Zalm met tuinbonen, broccoli en sugarsnaps uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis