Zalmburger met hollandaisesaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 4 zalmfilets à 200 g
- 1 kluitje boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 citroenen
- 8 gedroogde stukken tomaat op olie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 broodjes
- voor de hollandaisesaus
- 3 eidooiers
- sap van 1 citroen
- 300 g gesmolten boter
Bereiden
Doe voor de saus de dooiers in een ovenschaal met wat water en het citroensap. Klop ze met een garde los, zet de schaal op een zeer laag vuurtje en verwarm alles al roerend. Klop er beetje bij beetje de gesmolten boter door; het moet een homogene saus worden.
Bak de zalmfilets in een koekenpan met de boter en olie 4 minuten per kant. Wacht tot ze gaar zijn, en knijp er een van de citroenen boven uit.
Verhit de stukken gedroogde tomaat 1 minuut in balsamicoazijn op hoog vuur. Snijd de tweede citroen in dunne plakjes.
Terwijl je de vis verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden.
Leg de zalmfilets steeds op de onderste helft van de broodjes en voorzie ze van wat grof zout, hollandaisesaus, een plakje citroen en steeds 2 stukken gedroogde tomaat. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.
Tip
Je kunt de zalmfilets ook aan maar één kant grilleren; dat houdt de vis zacht.
Kookboek
Het recept 'Zalmburger met hollandaisesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Hamburgers
Steve Burggraf
Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder
© Good Cook