Zalmkroketten
bereiden
Bevat per portie
404 kcal
20 g eiwit
35 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 60 ml mayonaise
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- ¾ theelepel mosterdpoeder
- 2 blikjes (ca. 180 g uitlekgewicht per stuk) zalm, de zalm zonder graten en huid, uitgelekt en met een vork uit elkaar gehaald
- 1 ei, licht losgeklopt
- 60 g blond lijnzaad, gemalen
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 8 theelepels knoflookmayonaise
Bereiden
Roer in een middelgrote kom de mayonaise (niet de knoflookmayonaise, die houd je apart), bleekselderij, het citroensap, de Provençaalse kruiden, mosterdpoeder, zalm, het ei en lijnzaad goed door elkaar. Vorm er dan 8 kleine kroketten of burgers van met een doorsnede van ca. 5 cm.
Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 6 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om. Serveer ze met de knoflookmayonaise.
Kookboek
Het recept 'Zalmkroketten' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik 30 minuten (of minder) kookboek
William Davis
Dit kookboek bevat meer dan 200 gluten- en tarwevrije gerechten die altijd binnen 30 minuten (of minder) klaar zijn! Lezers krijgen een inleiding in het ABC van... lees verder
© Kosmos Uitgevers