Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 240 kcal
  • 30 g eiwit
  • 11 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van 150 g
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiden

Verwarm de ovengrill.

Leg de zeebaarsfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.

Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de zeebaars in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Variatietip

Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

Vervangende vis

Dorade, roodbaars, zeewolf

Kookboek

Het recept 'Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zeebaars recept tips

Reacties op dit recept

  • wilmaHoi, heb het zo gemaakt en vond het kaai lekker. mijn complimenten. Vriendelijke Groet Wilma

    reageren

  • SylviaMet een maiskolfje, taugésalade en geroosterde aardappeltjes erbij gegeten. Verukkelijk! zelfs voor een niet echt visliefhebber.

    reageren