Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 240 kcal
- 30 g eiwit
- 11 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets van 150 g
- 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
- 1 eetlepel verse dille, gehakt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel paneermeel
Bereiden
Verwarm de ovengrill.
Leg de zeebaarsfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de zeebaars in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.
Variatietip
Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.
Vervangende vis
Dorade, roodbaars, zeewolf
Kookboek
Het recept 'Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis