Zeebaars met aardappelen en olijven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g nieuwe, kleine aardappelen, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels zachte, extra vierge olijfolie (bijv. uit Ligurië)
  • 4 kleine of 2 grotere zeebaarzen, schoongemaakt
  • 100 g zwarte olijven met pit (liefst Taggiasca-olijven)
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje peterselie, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven op 175 °C.

Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi ze royaal met peper en zout. Vul er een ruime ovenschaal mee. Zet de schaal in de oven.

Schud na 15 minuten alles goed om en leg de vissen en de olijven op de aardappelen. Laat de vis samen met de aardappelen in nog eens 10 à 15 minuten gaar worden.

Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de peterselie.

Serveer goed heet met een (tomaten)salade en wat brood.

Kookboek

Het recept 'Zeebaars met aardappelen en olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Olijf & olie boekbox

Manfred Meeuwig

In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zeebaars recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!