Zeebaars op z'n Italiaans
bereiden
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappelen (bijv. Charlotte)
- boter of olie, om mee in te vetten
- 250 g kerstomaatjes
- handvol Italiaanse zwarte olijven
- 6 zeebaarsfilets met vel, elk ca. 175-200 g
- 4-5 eetlepels visbouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
- 4-5 eetlepels droge witte wijn
- basilicumblaadjes, voor de garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de aardappelen in plakken en kook deze 6-8 minuten tot ze net gaar zijn, giet ze af.
Vet een grote of twee kleinere ovenschalen (waar de visfilets in een enkele laag in passen, een braadslede is ook goed) in met boter of olie. Verdeel er dan de aardappelplakjes over en leg daarop de tomaatjes en de olijven. Leg de visfilets ertussen en schenk de bouillon en de wijn erover. Bestrooi met zout en peper.
Dek de schaal of schalen goed af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven, tot het visvlees zacht is. Serveer het gerecht bestrooid met basilicumblaadjes.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Zeebaars op z'n Italiaans' is afkomstig uit het kookboek...
Visgerechten
diverse auteurs
'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op
... lees verder © Uitgeverij Terra