Zeebaars met kappertjesboter
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
- 20 g bieslook, fijngesneden
- 6 takjes oregano, fijngesneden
- 6 takjes salie, blaadjes fijngesneden
- 8 takjes tijm, blaadjes van de takjes afgerist
- 4 zeebaarsfilets
- olijfolie om in te bakken
- sap van 1 citroen
Bereiden
Verwarm de boter in een pannetje en bak de kappertjes hierin. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak even mee. Haal het pannetje van het vuur.
Dep de zeebaars droog en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en laat goed heet worden. Bak de vis in de pan met de huid naar beneden ongeveer 4-6 minuten. Draai de vis vervolgens om en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
Haal de zeebaars uit de pan en laat even rusten op een plank. Verdeel de filets daarna over de borden, voeg het citroensap toe en serveer met de kappertjesboter.
Kookboek
Het recept 'Zeebaars met kappertjesboter' is afkomstig uit het kookboek...
Pien laat haar eten zien - vol 2
Pien Wekking
Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien nu nog meer eten zien, met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet
... lees verder © Spectrum. Beeld: Isabelle Bucx