Zeebaars met mosterdglazuur
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
265 kcal
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets met huid (ca. 200 g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel dille, vers gehakt of diepvries
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- enkele takjes trostomaten, ingekruist
Bereiden
Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng de olijfolie met de mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de vis met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan.
Rooster de zeebaars 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de zeebaars te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.
Extra benodigd
Barbecue of grillpan
Het recept 'Zeebaars met mosterdglazuur' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau