Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos
bereiden
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 2 takken citroengras
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 kleine chilipeper, fijngesneden
- 50 g gember, in julienne
- 400 ml kokosroom
- 800 g zeebaarsfilet met vel
- olijfolie
- lente-ui
Bereiden
Snijd de tomaten in schijven en snijd het citroengras in vier stukken.
Stoof de knoflook, chilipeper, gember en het citroengras aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten samen met de kokosroom toe, kruid met peper en zout en laat 4 à 5 minuten sudderen.
Kruid de visfilets met peper en zout en verdeel ze in de saus.
Laat een 8-tal minuten verder garen.
Dien onmiddellijk op en werk af met fijngesneden lente-ui.
Variatietip
Je kunt dit gerecht ook klaarmaken met doradefilet, wijting of tong. Kijk welke filet mooi blinkt in de etalage: die wint!
Opmerking
Dit maak je in een flits. Je vis wordt gegaard in de heerlijk kruidige kokosroom. Megalekkerrrr!
Kookboek
Het recept 'Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos' is afkomstig uit het kookboek...
Happy Moments
Sofie Dumont
In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt
... lees verder © Uitgeverij Lannoo