Chili con carne met bonen en rijst
- 4 personen
- 140 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g rijst (lange korrel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 g sukadelappen, in blokjes van 2 cm
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 lange, groene chilipeper, fijngehakt
- 2½ theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels gedroogde oregano
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 750 ml runderbouillon
- 400 g kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels gehakte oregano
- voor erbij
- burrito's
- zure room
Bereiden
Doe de rijst in een vuurvaste kom, giet er kokend water over en laat de rijst weken tot hij koud is.
Verhit intussen 1 eetlepel van de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees in twee porties bruin; haal uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak nog 1 minuut. Voeg dan het komijn-, koriander- en chilipoeder en de gedroogde oregano toe en bak alles nog 30 seconden.
Doe het vlees weer in de pan en voeg de tomaten, tomatenpuree en 250 ml van de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. zet het vuur lager en laat het vlees afgedekt 1½ uur sudderen, tot het zacht is.
Giet de rijst af en roer deze samen met de kidneybonen en de rest van de bouillon door het vleesmengsel. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat alles afgedekt 20 minuten sudderen, of tot de rijst zacht en alle vocht opgenomen is. Roer de oregano erdoor en serveer de chili dan met warme burrito's en een dot zure room.
Kookboek
Het recept 'Chili con carne met bonen en rijst' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met vrienden
diverse auteurs
Dit boek bevat alle recepten die nodig zijn om uw vrienden een onvergetelijk etentje voor te schotelen, van snacks en voorgerechten tot tongstrelende vlees- en... lees verder
© De Lantaarn