Chili con carne met kidneybonen en witte bonen
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ rode chilipeper, fijngehakt
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 blik kidneybonen (naturel)
- 1 blik witte bonen (naturel)
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 theelepel verse tijm
- ½ eetlepel verse oregano
- 500 g gepureerde tomaten uit blik
- 50 ml tomatenpuree
- tabasco of chilisaus
Bereiden
Smelt de boter en fruit de ui en knoflook tot ze wat kleur krijgen. Voeg de chilipeper en het gehakt toe en bak het mooi bruin.
Laat de bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze opnieuw uitlekken en voeg ze toe aan het gehakt. Roer de paprika door de bonen en het gehakt. Laat alles ca. 10 minuten pruttelen.
Voeg de kruiden, tomaten en tomatenpuree toe en houd alles nog ca. 20-30 minuten op het vuur.
Voeg tabasco of wat chilisaus naar smaak toe en serveer.
Kookboek
Het recept 'Chili con carne met kidneybonen en witte bonen' is afkomstig uit het kookboek...
Diner XL
Bitte Forsberg
Met 'Diner XL' organiseer je picknickfeestjes in de lente, een strandparty in de zomer en hartverwarmende dineetjes als het koud is. De gerechten zijn feestelijk en... lees verder
© Inmerc