Ovenschotel met gehakt en spinazie
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- boter of olie
- 2 uien, gesnipperd
- 800 g aardappelpuree
- 80 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- 450 g (diepvries) bladspinazie
- 200 g geraspte kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het gehakt rul in boter of olie en voeg de gesnipperde uien toe. Voeg wat Provençaalse kruiden naar smaak toe.
Verwarm de aardappelpuree. Meng de Boursin door de aardappelpuree.
Leg een laagje gehakt-ui-mengsel in een ovenschaal, vervolgens een laagje aardappelpuree en een laagje spinazie. Herhaal deze volgorde tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag geraspte kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel ca. 15 minuten tot de kaas gesmolten is en mooi bruin kleurt.
Bron
Het recept 'Ovenschotel met gehakt en spinazie' wordt je aangeboden door Boursin