Rundergehaktballetjes met kaas in bouillon

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2-3 plakken rookspek of varkensbuikspek, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g belegen kaas naar keuze: oude Goudse kaas, gruyère, comté, in piepkleine stukjes
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • voor de bouillon
  • 1¼ liter kippenbouillon
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt

Bereiden

Meng met een vork het rundergehakt met het spek, de knoflook, de kaas, een snufje geraspte citroenschil en de tijmblaadjes. Rol het gehaktmengsel tot balletjes.

Verhit de bouillon.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de balletjes rondom goudbruin in. Draai het vuur laag en laat de balletjes langzaam verder gaar bakken.

Serveer de balletjes in de hete bouillon en garneer met flink wat gehakte peterselie.

Kookboek

Het recept 'Rundergehaktballetjes met kaas in bouillon' is afkomstig uit het kookboek...

Balletjes

Keda Black

Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Gehaktballetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!