Rundergehaktballetjes met kaas in bouillon
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 2-3 plakken rookspek of varkensbuikspek, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g belegen kaas naar keuze: oude Goudse kaas, gruyère, comté, in piepkleine stukjes
- de geraspte schil van 1 citroen
- 3 takjes verse tijm
- 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- voor de bouillon
- 1¼ liter kippenbouillon
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Meng met een vork het rundergehakt met het spek, de knoflook, de kaas, een snufje geraspte citroenschil en de tijmblaadjes. Rol het gehaktmengsel tot balletjes.
Verhit de bouillon.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de balletjes rondom goudbruin in. Draai het vuur laag en laat de balletjes langzaam verder gaar bakken.
Serveer de balletjes in de hete bouillon en garneer met flink wat gehakte peterselie.
Kookboek
Het recept 'Rundergehaktballetjes met kaas in bouillon' is afkomstig uit het kookboek...
Balletjes
Keda Black
Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder
© Good Cook